Okçulukta olimpiyat madalyası sistemli çalışmayla geldi
Okçuluk Ulusal Ekipler Teknik Yöneticisi Yusuf Göktuğ Ergin, ulusal grubun kamp yaptığı Antalya’da AA muhabirine yaptığı açıklamada, 100 yıldan …

Okçuluk Ulusal Ekipler Teknik Yöneticisi Yusuf Göktuğ Ergin, ulusal grubun kamp yaptığı Antalya’da AA muhabirine yaptığı açıklamada, 100 yıldan bu yana hayali kurulan okçulukta olimpiyat madalyasının sırrının 2013’te başlattıkları “Olimpiyatın Gençleri” isimli Ulusal Gruplar ve Altyapıda Gelişim Programı olduğunu lisana getirdi.
Proje kapsamında Mete Gazoz üzere 13-14 yaşlarındaki 16 atlet belirlediklerine değinen Ergin, o periyot çocuk olan atletleri profesyonel atlet üzere yaşamaya alıştırdıklarını söyledi.
Atletlerin idman planlamalarının yanı sıra beslenmelerini, zihinsel ve fizikî hazırlıklarını, özel hayatlarını nizama soktuklarını aktaran Ergin, “Bazen yasaklar koyduk bazen de onlara hür alanlar oluşturduk. Yılın 210 gününde kamp yaptık. Bu kampın akabinde 110 günlük müsabaka dönemine giriyorduk. Yılın 330 günü bu çocuklar günlerini okçulukla geçiriyordu.” dedi.
“Tüm taraflarıyla düşünülmüş bir gelişim programını uyguladık”
Ergin, kamp mühletince atletlerin aileleriyle ilgilerini, eğitimlerini hiç kesmeden sürdürdüklerini belirterek şöyle konuştu:
“Sporculara antrenör olacak düzeyde eğitimler verdik. Okçuluğu bıraktıklarında bizler üzere atlet yetiştirmelerini istiyoruz. Milletlerarası arenada bir grup şuralarda misyon yapmalarını sağlayacak seviyede yabancı lisan bilmelerini de sağlayan tüm taraflarıyla düşünülmüş bir gelişim programını uyguladık. Programla atletlerimiz daima geliştiler. 2013’ten bu yana 201 milletlerarası madalya kazandık. Sistemli bir çalışmanın sonunda olimpiyat madalyasını da ülkemize kazandırdık. Bu çok büyük bir gurur.”
“Madalyanın gelmesi de bu sisteme olan inancı artırdı”
Ülkelerin bu programın işleyiş süreci hakkında kendilerinden bilgi aldığına dikkati çeken Ergin, “Bizimle bütün ülkeler ortak kamplar düzenlemek istiyor. Bu kamplara gelen kadrolar programımız hakkında bilgi aldı. Avrupa’da şu anda 4-5 ülke bizim üzere bir sistemi oluşturmanın yollarını arıyor. Madalyanın gelmesi de bu sisteme olan inancı artırdı. Sistemin uygulamasının güç olduğunu düşünen İngiltere ve Almanya üzere ülkeler de bizden aldıkları bilgilerle programı kendilerine nasıl entegre edeceklerini düşünüyorlar.” sözünü kullandı.
Ergin, bundan sonraki süreçte de olimpiyatlarda yaşadıkları küçük şanssızlıklardan ders alarak dünyada okçulukta kelam sahibi bir ülke olarak çalışmalarını sürdüreceklerini kelamlarına ekledi.